Blog

Ο Δρ Θεόδωρου Ποταμίτη εξεταστής στις εξετάσεις ειδικότητας του Βασιλικού Κολλεγίου Οφθαλμιάτρων του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Διευθυντής του Οφθαλμολογικού Κέντρου Πάνθεο, οφθαλμίατρος, χειρουργός υαλοειδούς- αμφιβληστροειδούς, Δρ Θεόδωρος Ποταμίτης, έχει επιλεχθεί ως εξεταστής στις εξετάσεις ειδικότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οφθαλμολογικού Κέντρου.

Σημειώνεται ότι η διοργανωτική επιτροπή των εξετάσεων είχε προτείνει στον κ. Ποταμίτη να συμμετέχει ως εξεταστής.

Αναφέρεται ότι ο Δρ Ποταμίτης συμμετείχε για πρώτη φορά στις εξετάσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου στις 14-18 Νοεμβρίου και θα επαναλαμβάνονται δύο με τρεις φορές ετησίως.

Προστίθεται ότι οι εξεταζόμενοι ήταν ειδικευόμενοι Οφθαλμολογίας από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και από χώρες όπως η Ελλάδα, η Μέση Ανατολή και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις ειδικότητας, οι οποίες διοργανώνονται από το Βασιλικό Κολλέγιο Οφθαλμολογίας (Royal College of Ophthalmologists), είναι οι εξετάσεις τις οποίες θα πρέπει να υποβληθούν οι ειδικευόμενοι οφθαλμίατροι για να αποκτήσουν τίτλο ειδικότητας στην οφθαλμολογία.

Αναφέρεται ότι οι εξετάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρούνται από τις πιο δύσκολες παγκοσμίως και οι εξεταστές επιλέγονται ανάλογα με τα προσόντα και τις γνώσεις τους και είναι αρκετά σπάνιο να προσκαλούνται ιατροί από το εξωτερικό, επομένως η επιλογή Κύπριου εξεταστή είναι σημαντική διάκριση για το Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο αλλά και της Κυπριακής ιατρικής κοινότητας γενικότερα.

August 22, 2023 Education, Uncategorized
About Nikoletta Georgiou