Blog

LenSx-Εγχείρηση καταράκτη με Λέιζερ

LenSx-Εγχείρηση καταράκτη με Λέιζερ

Η τεχνολογία LenSx προσφέρει ένα νέο σύστημα διαθλαστικής χειρουργικής καταρράκτη το οποίο ονομάζεται FLACS (Femto Laser Assisted Cataract Surgery). Με αυτή την καινοτόμα τεχνική, χρησιμοποιείται τεχνολογία λέιζερ στα πιο απαιτητικά στάδια της χειρουργικής του καταρράκτη, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ακρίβεια και επαναληψιμότητα στην παραδοσιακή επέμβαση.

Ο καταρράκτης αποτελεί μέρος της φυσιολογικής γήρανσης του ανθρωπίνου σώματος. Όλα τα άτομα κάποια στιγμή στη ζωή τους θα εμφανίσουν καταρράκτη ο οποίος θα πρέπει να αφαιρεθεί χειρουργικά, πράγμα το οποίο καθιστά την επέμβαση του καταρράκτη μια από τις πιο συχνά διενεργηθείσες επεμβάσεις παγκοσμίως.

H αφαίρεση του καταρράκτη απαιτεί ακρίβεια και μεγάλη χειρουργική δεξιότητα από μέρους του χειρουργού. Σήμερα, οι χειρουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία LenSx για συγκεκριμένα δύσκολα βήματα στην επέμβαση, τα οποία μπορούν να γίνουν με απαράμιλλη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Γίνεται λεπτομερής χαρτογράφηση του οφθαλμού με OCT ούτως ώστε το λέιζερ να δημιουργήσει τις τομές τοποθετημένες με ακρίβεια στον κερατοειδή και κατόπιν να κατακερματίσει τον φακό πριν να χρησιμοποιηθεί ο υπέρηχος από τον χειρουργό.

Πλεονεκτήματα FLACS (Femto Laser Assisted Cataract Surgery) έναντι της συνηθισμένης επέμβασης καταρράκτη

Μεγαλύτερη ακρίβεια, έλεγχος και επαναληψιμότητα των τομών όταν γίνονται με λέιζερ αντί με το χέρι

Ακρίβεια θέση και το βάθος των κερατικών τομών, εξαιρετικά σημαντικό για την διόρθωση του αστιγματισμού

Τέλειο σχήμα, μέγεθος και επικέντρωση της καψουλόρηξης (άνοιγμα της κάψας του φακού) για καλύτερη θέση του ενδοφακού

Κατακερματισμός του φακού με λέιζερ μειώνοντας την ενέργεια υπερήχων που θα χρησιμοποιηθεί

Μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα στη διαθλαστική επέμβαση καταρράκτη

 

Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι η συμβατική επέμβαση καταρράκτη με υπερήχους είναι μια απόλυτα ασφαλής και επιτυχής μέθοδος για την αφαίρεση του καταρράκτη σας. Το LenSx έχει πλεονεκτήματα τα οποία σχετίζονται με την ακρίβεια του τελικού διαθλαστικού αποτελέσματος της επέμβασης και της ανάγκης για χρήση γυαλιών μετεγχειρητικά και όχι μεγαλύτερη ασφάλεια στο τελικό αποτέλεσμα.

April 22, 2019 Uncategorized
About Nikoletta Georgiou